LECTURA EN SALA
Ampla zona que permet fer pràctiques, treballs en grup, lectura de llibres, premsa o revistes...
Ací podem trobar quasi la totalitat del fons documental, que està dividit en dos zones: la zona infantil i juvenil (per a usuaris de 0 a 14 anys) i la zona d'adults, i que consta de més de 10.500 volums.
Els llibres, quasi en la seua totalitat, es poden consultar de manera directa, ja que són de lliure accés, i estan organitzats sistemàticament per matèries amb cartells indicatius de les diferents àrees temàtiques.
INFORMACIÓ I REFERÈNCIA
És un servei destinat a l'usuari per orientar-lo i ajudar-lo en les seues necessitats informatives, tant de caràcter general (informació local, horaris, instal·lacions, serveis, etc), com necessitats de caràcter bibliogràfic (recerques en el catàleg, localització d'exemplars, etc).
PRÈSTEC
El servei de PRÈSTEC DOMICILIARI permet emportar-se llibres a casa i, com a norma general, els usuaris disposen d'un termini de 15 dies prorrogables per al préstec de llibres, sempre que l'exemplar no tinga cap reserva.
Per a la lectura en sala no es necessita cap carnet, i per al préstec domiciliari cal tenir i presentar el carnet de soci de la Xarxa de Lectura Pública Valenciana (XLPV). Este carnet és gratuït, personal i vàlid per a totes les biblioteques de la Xarxa i s'aconsegueix en la mateixa biblioteca. És convenient que els menors de 14 anys vagen acompanyats dels seus pares perquè és necessari que els firmen una autorització.
Per a obtindre el carnet de soci és necessari:
A través del PRÈSTEC DE CAP DE SETMANA es poden traure a casa aquells llibres que estan exclosos del préstec normal però només per al cap de setmana. Això suposa l'obligació de tornar-los a la biblioteca el primer dia de la setmana que estiga oberta.
Amb el PRÈSTEC INTERBIBLIOTECARI es poden aconseguir documents que no estiguen en el fons de la biblioteca però si en qualsevol altra biblioteca de la Xarxa. Sols cal omplir la sol·licitud i esperar que arribe per correu. Pregunta en la teua biblioteca. (Imprés de sol·licitud)
INTERNET
La Biblioteca proporciona diferents ordinadors per al seu ús i un accés públic a internet totalment gratuït, amb 8 ordinadors amb escàner de la Diputació de València en el Telecentres, 6 de l'Ajuntament (dos d’ells per a consultar el catàleg) i el programa Tic-Tac amb dos miniportàtils amb lector de DNI i un punt d’accés adaptat a persones amb discapacitat visual, auditiva, cognitiva o motriu.
El temps màxim d'ús és de 90 minuts i en el cas de menors és necessària l'autorització del pare o la mare.
Oferim també a l'usuari la possibilitat de navegar amb el seu portàtil en les nostres instal·lacions fent servir la xarxa wi-fi. Per fer ús d'aquest servei és necessari donar-se d'alta en la base de dades del telecentres en el mateix mostrador de la biblioteca. L'usuari disposa de dues hores diàries, ampliables temporalment en cas de necessitat.
SALA D'ESTUDI
Situada al primer pis i separada de la resta per garantir el silenci a l'hora d'estudiar, la sala compta amb 12 taules d'estudi individuals.
L'horari és el mateix que el de la biblioteca encara que té un horari especial en època d'exàmens, prèvia sol·licitud en l'Ajuntament.
SECCIÓ LOCAL
S'està treballant en la creació d'un fons local que reunisca tota la documentació existent que tinga relació amb Faura o la comarca. Constarà de monografies, publicacions periòdiques, cartells, fullets, vídeos... La col·lecció local principal, degut a la seua funció de conservació, no tindrà préstec domiciliari, però sí de consulta i reproducció, prèvia petició al personal bibliotecari.