Ajuntament de Faura

L’AJUNTAMENT APOSTA PEL TALENT LOCAL AMB UN NOVEDÓS PRELUDI DEL CICLE DE MÚSICA





fb


Un concert previ amb Meraki Sax Quartet el 30 de juny servirà d’avantsala a la programació de juliol

L'Ajuntament de Faura presenta la XVI edició del Cicle de Música Valenciana i de Cambra "Vicent Garcés", un esdeveniment cultural consolidat que enguany arriba amb novetats i un programa ple de propostes per a tots els gustos. Com a gran novetat, enguany el cicle s'inicia amb un concert preludi el 30 de juny, a les 20 hores, a la plaça de l'Hostal, escenari habitual del cicle. Aquest concert estarà protagonitzat pel Meraki Sax Quartet, un quartet de saxofons format per Miguel Pacheco, saxo tenor; Óscar Orengo Casino, saxo alt; Pepe Monroig Bengochea, saxo baríton; i Aitor Orón Luna, saxo soprano.

L’alcaldessa del municipi, Consol Duran, ha destacat la importància d’aquest concert preludi que passarà a ser una activitat més abans del començament del cicle de música. “Amb aquesta iniciativa, que és l’avantsala del cicle “Vicent Garcés”, volem posar en valor la riquesa musical de Faura i donar visibilitat al treball dels nostres músics”, ha explicat. En eixe sentit, ha recalcat que “la música és una part fonamental de la nostra cultura i la nostra identitat” i que, per eixe motiu, “des de l’Ajuntament continuarem apostant per activitats que fomenten el seu gaudi i la seua difusió”.

En aquesta ocasió, Miguel Pacheco, un dels saxofonistes de Meraki Sax Quartet, és veí de Faura. Aquest jove de 22 anys ja acumula dos prestigiosos premis internacionals: el King's Peak International Music Competition, dels Estats Units, i un segon premi en el International Music Competition OPUS, 2021 organitzat a Polònia.

Amb el seu concert titulat Memòries, el Meraki Sax Quartet delectarà al públic amb un viatge per les diferents músiques al voltant del món que ens permetrà endinsar-nos en les cultures de cada regió. Des de música nascuda a Espanya fins a llatinoamericana, passant per melodies holandeses i celtes. Ritmes que conten històries, formes d’entendre el món i cultures diferents. D’aquesta forma, l’espectacle, que està patrocinat pel Servei d’Assistència i Recursos Culturals (SARC) de la Diputació de València, ens recorda la importància de les memòries per no oblidar què hem sigut i què podem arribar a ser.

PROPOSTES PER A TOTS ELS GUSTOS

El cicle en si, que arriba a la seua XVI edició, ofereix un programa amb un ampli ventall d'estils musicals per a satisfer tots els gustos. Tots els concerts tindran lloc a la plaça de l'Hostal, a les 23 hores.

  • 6 de juliol: Quartet de Corda València amb "Passeig musical".
  • 13 de juliol: De soprano i arpa amb "Anemocòria".
  • 20 de juliol: Alxarq Percussió amb "Phases".
  • 27 de juliol: Neuma amb "Origen".

El 6 de juliol, el Cuarteto de Cuerda Valencia, format per Paloma Castellar Escamilla (violí), Lola Bendicho Cardells (violí), Mara Ponce Ballester (viola) i Teresa Alamá Izquierdo (violoncel) inaugurarà aquesta temporada amb Passeig musical. Aquest quartet, nascut fa aproximadament quinze anys fruit de la formació acadèmica al Conservatori Superior de València i la Jove Orquestra de La Generalitat Valenciana i l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, realitza paral·lelament al camp clàssic col·laboracions en treballs de figures del pop rock actual com Víctor Manuel, Dani Martín i Soledad Giménez. L’espectacle que portarà aquest quartet a la plaça de l’Hostal, Passeig Musical, donarà bona mostra de la seua versatilitat en oferir dues parts clarament diferenciades. La primera part farà gaudir l’espectador amb músiques de Vivaldi, Mozart i del compositor Vicent Garcés Queralt, que dona nom a aquest cicle de música, entre altres. Mentres que, en la segona part, el concert versarà sobre bandes sonores de reconegudes pel·lícules. 

El 13 de juliol, De soprano i arpa portaran a la Plaça de l'Hostal Anemocòria. A través de la música i la paraula podrem escoltar un ampli repertori de cançons de diferents èpoques i llocs del món, vinculades a aquell viatge que van realitzar els sefardites expulsats en 1492 al voltant del Mediterrani. Cançons tradicionals, cobles, seguidilles i danses espanyoles, ens faran viatjar en el temps i acostar-nos a la música popular espanyola i al ric repertori poètic-musical de la tradició sefardita. El grup està format per Quiteria Muñoz, soprano; Úrsula Segarra, arpa; Matthew Baker, baryton i contrabaix; i Onofre Serer, percussió.

El 20 de juliol serà el torn d'Alxarq Percussió i el seu espectacle Phases. El grup ens presenta un viatge per on confluïxen els ismes més importants i representatius de la música dels segles XX i XXI. Phases pretén mostrar la diversificació d'estils i recursos que es troben en el món de la percussió. Es podran escoltar obres d'autors com Steve Reich, Tierry de Mey, Iannis Xenakis, Emmanuel Sejourné, Johan Sebastian Bach, Pierre Jodlowski, Guo Wen Jing, Paco de Lucía i Carles Salvador.

L'espectacle Origen de Neuma clausurarà la XVI edició del Cicle de Música Valenciana i de Cambra “Vicent Garcés” el 27 de juliol. Origen recorda la importància de tornar als principis. Trobant la intensitat en la simplicitat. Oferint un concert com a experiència. Música de cambra en estat pur. Sense faristols, sense partitures. De memòria. Una aposta atrevida que retorna als orígens. Neuma és un quartet de flautes travesseres format per Estela Córcoles, flauta; Alejandra Villalobos, flauta i piccolo; Anna Pujol, flauta i piccolo; i Raquel Díaz, flauta i flauta alt.

MÉS INFORMACIÓ A FAURADIGITAL.ES/CULTURA

Tota la informació referent al cicle de música es pot trobar a la pàgina web http://www.fauradigital.es/cultura. Ací, a més de fotografies dels grups i vídeos d'algunes actuacions, els internautes podran llegir el currículum vitae dels intèrprets i altres informacions d'interés.

 

  

 

 

21 de juny de 2024