La plaça Major acollirà, diumenge, 28, a les 12 hores, aquest espectacle que combina música i literatura
Un any més l’Ajuntament commemora el 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Cap a la Dona, amb diverses activitats dirigides a tota la població. Com és habitual, l'Ajuntament ha programat per al dia 25 una declaració institucional, pactada pels tres grups municipals, que tindrà lloc a la plaça mestre Enric Garcés, a les 17:30 hores. Tanmateix, l’acte central serà diumenge, 28 de novembre, amb “Música en clau de dona, un concert literari per una societat igualitària sense violència masclista”, que oferirà Meraki Sax Quartet, del que forma part el músic de Faura, Miguel Pacheco Maicas.
Música i literatura aniran de la mà en aquest espectacle que tindrà lloc a la plaça Major, a les 12 hores, i on la cantant i locutora Aitana Ferrer posarà veu a diferents microrelats del llibre “Remos de Plomo”, de Susana Gisbert Grifo, fiscal especialitzada en violència de gènere. Uns relats que busquen la reflexió i l’acció, perquè encara que es reme en la mateixa mar, les dones no tinguen la dificultat afegida de fer-ho amb el pes del plom pel sol fet de ser dones.
D'altra banda, la celebració dels actes pel 25N va començar al CEIP Sant Vicent Ferrer, amb l’objectiu d’educar a les i als més menuts en igualtat i respecte. En aquest cas, les activitats estan emmarcades en la subvenció que la Conselleria d'Educació ha destinat als municipis per a dur a terme activitats de suport educatiu.
En el cas d’infantil i primer i segon de Primària, el 23 de novembre van gaudir de l’espectacle “Rebels” de Maracaibo Teatro, sobre la igualtat de drets entre xiquetes i xiquets, homes i dones. L’obra reflexiona sobre els rols que s’imposen des de la infantesa, per a aplicar la perspectiva de gènere des d’un enfocament constructiu. Maracaibo proposa analitzar de manera teatral i divertida les normes que sustenten les desigualtats perquè la infància cresca lliure de vells i absurds clixés.
El dia 25 de novembre, l’alumnat de tercer a sisé aprendrà amb “Súper Dona”, una antiheroïna esborrajada que explicarà històries de princeses de hui en dia, guerreres i lluitadores. La Troupe Malabó presenta un espectacle divertit, màgic i amb missatge: “Per un món d’iguals, entre dones i homes”.
“Estima en positiu”, una campanya de conscienciació
A més l’Ajuntament amb motiu del Dia Internacional de la Violència Cap a la Dona ha recuperat la campanya de conscienciació “Estima en positiu”, que promou l’amor que té com a base el respecte i la confiança mútua.
Esta campanya, que es va presentar a l’estiu, va dirigida especialment als i les adolescents, oferint una sèrie de pautes perquè la joventut puga discernir quan no s'està “estimant bé” i quan s'entra en l'àmbit de la violència, siga amb paraules o actituds, sense arribar necessàriament a la física, però també aborda una de les noves formes de control i abús que es dona entre la joventut i que ha nascut amb l'ús massiu de les noves tecnologies: la violència digital.
“Des de l’Ajuntament animem a compartir les publicacions de la campanya ‘Estima en positiu’ en les diferents xarxes i així ampliar la seua difusió i projecció. Cada vegada ixen més casos de violència de gènere entre els adolescents, el que és molt preocupant. Des de les diferents institucions hem de treballar per trencar amb la dinàmica de naturalitzar actituds de violència de gènere”, assenyala la regidora de Cultura, Consol Duran Diana.
24 de novembre de 2021