"/>

Ajuntament de Faura

NOVA CAMPANYA DIRIGIDA ALS JÓVENS CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE





fb


La iniciativa "Estima en positiu" abordarà les noves formes de maltractament vinculades a les noves tecnologies

La violència de gènere no entén de classes socials ni d'edat, però per a aconseguir erradicar aquesta xacra cal començar a educar al sector més jove de la població perquè puga identificar i distingir fàcilment entre el vertader amor i el control/violència, aprenent a tindre relacions de parella d'una manera sana. Perquè que t’estimen molt no pot ser mai una excusa per a tractar-te mal. Amb aquest objectiu, l'Ajuntament de Faura ha llançat la campanya de conscienciació per a l'eliminació de la violència de gènere "Estima en positiu" dirigida especialment als adolescents. Tal com indica el seu lema, el que es pretén és oferir una sèrie de pautes per conscienciar sobre què és “estimar bé” i “en positiu”, de manera que la joventut puga discernir quan no s'està “estimant bé” i quan s'entra en l'àmbit de la violència, ja siga amb paraules o actituds, sense arribar necessàriament a la física.

Donat que la premissa des de la qual naix aquesta proposta és la educació, la seua difusió inicial començarà a les aules. L'alumnat de sisé de Primària del CEIP Sant Vicent Ferrer rebrà en finalitzar el curs una agenda que inclourà una mini guia amb tota la informació de conscienciació de la campanya.

Aquest primer pas de la campanya, que ha estat finançada pel Pacte d'Estat Contra la Violència de Gènere del Ministeri d'Igualtat, es completarà amb una intensa promoció en les xarxes socials de l'Ajuntament, pàgina web i servei de missatgeria de Whastapp, on, a més dels lemes de "Estima en positiu", es difondran diverses imatges gràfiques dissenyades exclusivament per a l'ocasió. Els usuaris i seguidors dels perfils de l'Ajuntament podran compartir-les i d'aquesta manera, ampliar l'abast de la campanya.

Pel que fa a aquesta difusió en línia, el consistori ha decidit centrar-la en aquella xarxa més freqüentada pel sector de la població a què va destinat la campanya: Instagram. En aquesta xarxa, es farà una especial promoció de "Estima en positiu", encara que també en Facebook i Twitter es donarà a conéixer.

A banda de la promoció en línia, també s'informarà de la campanya fora d'ella amb la distribució de quadríptics que contindran tots els missatges de "Estima en positiu".

#ESTIMAENPOSITIUDIGITAL

Aquesta campanya genèrica contra la violència de gènere abordarà, a més, una de les noves formes de control i abús que es dona entre la joventut i que ha nascut amb l'ús massiu de les noves tecnologies: la violència digital. L'entorn digital ha suposat l'eliminació de les barreres a l'hora de comunicar-nos, però també l'aparició de noves formes de maltractament. Per això, l'objectiu de "Estima en positiu" també passa per conscienciar i erradicar una de les formes de violència de gènere més comú entre adolescents i que es dona a través d'actituds limitants i agressives de control i abús en Whatsapp, les xarxes i Internet.

 

 

 

 

 

28 de juny de 2021