Ajuntament de Faura

L'AJUNTAMENT OFERIRÀ EN STREAMING UN CONCERT DE NADAL DE QVINTA ESSENÇIA





fb


Des de la plaça de l'Hostal, el grup interpretarà cançons del seu programa O Magnum Mysterium  

Tal com es fa a Viena amb el mundialment famós Concert d'Any Nou, l'Ajuntament de Faura vol començar el 2021 amb bona música. Per això, des de la seua pàgina de Facebook (www.facebook.com/fauraayuntamiento) oferirà el pròxim dia 1 de gener, a les 19:30 hores un concert de Qvinta Essençia, on les veus de la faurera Èlia Casanova, soprano; Hugo Bolívar, alto; Albert Riera, tenor; i Pablo Acosta, baix interpretaran les cançons de O Magnum Mysterium. El programa gira al voltant de la misa de Tomás Luis de Victoria amb el mateix nom, realitzant un recorregut per la música nadalenca de diverses nacionalitats des del renaixement fins a l’actualitat.

D'aquesta manera, els internautes podran gaudir durant al voltant d'una hora de O magnum mysterium,  que se centrarà tant en la solemnitat i misticisme religiosos com en l'alegria i el caràcter popular propis de la celebració d'aquestes festes. Les interpretacions han estat gravades en la plaça de l'Hostal de Faura.

Qvinta Essençia s'endinsa en la interpretació de la polifonia del Renaixement espanyol allunyant-se del camí de l'ortodòxia. Les seues interpretacions estan caracteritzades per l'abundància de detalls i de colors, en un diàleg on cadascuna de les quatre veus troba el seu lloc en el conjunt per a fer que l'expressió del text i de la música se situen en el centre de tot.

La primera part del programa gira entorn del caràcter més solemne i sacre del Nadal, centrant-se en el motet O magnum mysterium, que dona nom al concert. Va ser compost per un dels compositors més importants de la història de la música, Tomás Luis de Victoria. Per a completar aquesta primera part s'inclouen una sèrie d'obres d'autors com Lucca Marenzio o Francisco Guerrero.

La segona part del programa suposa un canvi d'estil en incloure una sèrie d'obres de caràcter més popular i festiu. Comença amb La negrina, una de les ensalades de Mateu Fletxa. Les ensalades de Fletxa, publicades a Praga al 1581 representen l'única col·lecció impresa coneguda del compositor de Prada de Conflent, malgrat la gran popularitat de la qual degué gaudir la seua obra. Escrites en un estil inusual, entre el culte i el popular, totes elles combinen diferents fragments musicals (propis o d'altres autors) en els quals s'insereixen cites en diverses llengües (llatí, italià...) i onomatopeies, s'alternen passatges homofònics i contrapuntístics i els textos sempre contenen alguna referència nadalenca.

Acaba el programa amb una selecció d'alguns de les nadales més populars en un recorregut que ens porta a diverses parts del món com Alemanya, Catalunya o els Estats Units, reflectint el caràcter més internacional d'aquesta festa.

 

 

 

 

31 de desembre de 2020