Ajuntament de Faura

EL PASSEIG DE LES DONES, NOU ATRACTIU DEL PARC DE LA RODANA

fb


El projecte ha sigut dissenyat per l'Ajuntament amb la col·laboració del CEIP Sant Vicent Ferrer

El parc de La Rodana, lloc habitual de trobada de familiars i amics durant les festes de Setmana Santa i Pasqua, ofereix al visitant un nou punt d'interés entre les seues instal·lacions. Es tracta del passeig de les dones, un recorregut ubicat en el bosc mediterrani, on es ret homenatge a algunes de les dones més destacades del món de les arts, la ciència, els esports, la política i, inclús, la moda. L'alumnat del CEIP Sant Vicent Ferrer ha sigut una peça fonamental en la creació d'aquest passeig, ja que han sigut els estudiants els qui han decidit quins noms formen part d'ell.

Amb aquesta iniciativa, el nom de cadascuna de les espècies dels 16 arbres que configuraven el bosc mediterrani està relacionat amb una dona. Així, per exemple, a la placa que identifica l'alzina surera podem trobar el nom de Marie Curie, Premi Nobel de Física, i a la de l'olivera podem llegir el de María Moliner, bibliotecària i lexicògrafa. El disseny de cadascuna d'aquestes plaques ha sigut obra de l'artista, Boro Picher

L'emplaçament d'aquest passatge de les dones no és casual. L'Ajuntament va dissenyar el projecte amb l'objectiu que estiguera en un espai ben visible. I per a eixa finalitat el parc de La Rodana encaixava perfectament, donat que és una de les zones més viscudes i significatives del poble. Pel que fa a l'alumnat del CEIP Sant Vicent Ferrer, celebra ací moltes festes al llarg del curs escolar i, d'ara endavant, cada vegada que tornen, podran constatar el fruit del seu treball i recordar aquesta iniciativa de justícia i visibilització.

Amb aquest recorregut de dones es recupera també la senyalització dels arbres existents al parc, molt deteriorada pel pas del temps. D'aquesta manera, "el passeig de les dones i l’empoderament de la dona a Faura camina de la mà del respecte pel medi ambient i la consolidació de les nostres arrels com al poble que som i el que volem ser”, ha assenyalat la regidora de Cultura, Consol Duran.

NOMS QUE CONFORMEN EL PASSEIG DE LES DONES I ESPÈCIE A LA QUE ESTAN VINCULATS

María de Villota, pilot d'automobilisme - Xiprer

Matilde Salvador, compositora - Pi blanc

Jane Goodall, Primatòloga de ximpanzés - Pi pinyoner

Frida Kahlo, pintora - Lledoner

Anna Frank, diarista i víctima de l'Holocaust - Auró blanc

Cleòpatra VII, reina d'Egipte - Freixe

Elena Just, política i activista - Roure

Malala Yousafzai, Premi Nobel de la Pau - Murta

Bertha Von Suttner, novel·lista i pacifista - Carrasca

Concha Piquer, cantant i actriu - Garrofer

Gloria Fuertes, escriptora i poeta - Morera

María Moliner, bibliotecària i lexicògrafa - Olivera

Maria Montessori, pedagoga - Savina

Clara Campoamor, advocada i diputada - Figuera

Marie Curie, Premi Nobel de Física - Alzina surera

Coco Chanel, dissenyadora de moda - Arbocer

 

*Enllaç a l'article

25 d'abril de 2019