Ajuntament de Faura

TORRES FORA! Benvinguts a la lluita!

fb


No és competència municipal el fer fora o soterrar les línies d'alta tensió, però sí, la nostra preocupació

TORRES FORA! Benvinguts a la lluita!

Molt abans de que ningú començara a viure a la zona on es troben les línies d'alta tensió, a l'entrada del poble, aquest Ajuntament ja inicià, l'any 2004, la lluita per fer-les fora. I, gràcies a totes les gestions i la modificació del planejament urbanístic, hem evitat que es fera cap repotenciació en elles, perquè la nostra normativa exigeix que se soterren o es desplacen.

Ara, com tots sabem, no és competència municipal el fer-les fora o soterrar-les, però sí, la nostra preocupació. Per això, seguim lluitant i per eixe motiu, vos donem la benvinguda a aquesta lluita, Associació de Veïns de Faura i Plataforma Vecinos sin Cables.

Les torres d'alta tensió, que porten instal·lades des de mitjans del passat segle, no són propietat del poble i no tenim cap competència sobre elles. En altres paraules, la decisió sobre què es fa amb elles no es pot prendre, lamentablement, en l'àmbit municipal. Per eixe motiu, no podem legislar sobre elles. L'únic que podem fer és pressionar, exigir i lluitar perquè les lleven.

I això és el que no hem deixat de fer, fem i farem. Encara que sabem per l'experiència d'altres municipis amb la mateixa problemàtica que és un tema llarg. Però, com en altres coses, la constància ens donarà la raó.

Tots aquells que vullgueu informació detallada de totes les gestions que ja s'han fet, només heu d’adreçar-vos a l’ajuntament (en persona o per telèfon al 96 260 00 04) i us concertarem una visita personalitzada, on us explicarem tot el que necessiteu saber.

En breu, començarem a publicar en el Portal de Transparència de l'Ajuntament (https://faura.sedelectronica.es/transparency) tota la informació disponible al respecte perquè pugueu consultar-la.

Pròxima parada: reunió de l'alcalde, Toni Gaspar, amb el president de Red Eléctrica Española.

Us seguirem informant.

Com hem dit, tots sou benvinguts a la lluita!