"/>

Ajuntament de Faura

UN HOMENATGE AL POETA MARC GRANELL COMMEMORARÀ EL 9 D'OCTUBRE A LA BIBLIO

fb


L'actor Francesc Anyó i el cantant Andreu Valor oferiran DIVENDRES, 5 d'octubre, l'espectacle "Marc Granell a l'illa secreta"

Entres les recitacions i la cançó, entre la participació col·lectiva i la lectura de versos, entre la vida a viure i la vida somniada es mou la pròxima activitat que tindrà lloc a la biblioteca municipal divendres, 5 d'octubre, a les 19:00 hores, amb motiu de la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana, el 9 d'octubre. Es tracta de "Marc Granell, a l'illa secreta", un projecte educatiu, poètico-musical, basat en l'obra del poeta Marc Granell que ens ofereixen l'actor Francesc Anyó i el cantant Andreu Valor.

L'obra d'aquest poeta valencià, proper i sorprenent, capaç de fer-nos jugar, cantar, pensar, sentir i créixer sense límits d’edats, defensa la idea que altre món és possible. Granell, mitjançant la veu i la música d'Anyó i Valor, ens ensenyarà el camí cap a eixa nova realitat, on no faltaran les aventures, ni els somriures. La seua poesia ens convidarà a visitar mons clars i màgics, infinits, fets de somnis i bells mots.

I és que, segons diu ell mateix, la lectura ens ajuda a saber com és el món on vivim i així poder canviar-ho i fer d’ell, amb bondat, un paradís. A Marc Granell no li agraden les injustícies, la fam, les guerres... Per això, ens parla d’elles. I ens parla clar per dur que siga.

Francesc Anyó és actor. El doblatge de dibuixos animats, documentals i pel·lícules l'ha tingut ocupat un grapat de temps. Els últims anys, amb De mà en mà produccions, ha fet Granell de mà en mà, Estellés de mà en mà, Tinc un somni, De l'amor i d'altres galindaines, A trenc d'alba i Llach, I amb el somriure la revolta. En solitari fa El Retall de lletra. Les rutes literàries són una altra de les seues activitats habituals.

Andreu Valor és cantant. Navega en el món de la cançó d'autor, en solitari, des de fa onze anys. Ha editat cinc discos baix el segell discogràfic Mésdemil i ara prepara un DVD en directe per arrodonir un 2017 celebrant el desè aniversari amb més de cent concerts i un nou disc pel 2018 anomenat Poemitza't, amb la musicació de molts poemes d'arreu del territori de parla compartida, entre ells el poema L’illa de Marc Granell. Molts són els projectes que defensa actualment, des dels formats acústics, als elèctrics i fins i tot un de simfònic anomenat Bandautòrium realitzat amb més de noranta músics a l'escenari.

 

27 de setembre de 2018