Ajuntament de Faura

FINALITZA EL PERÍODE DE PROHIBICIÓ DE CREMES

fb


La Conselleria llança una nova resolució que permet reprendre les cremes de restes agrícoles

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha informat que el període excepcional de prohibició de cremes, que s'inicià el passat 6 de gener, ha finalitzat. Una nova resolució ha deixat sense efecte la publicada a inicis d'any, que impedia les cremes agrícoles a causa de la sequera i les condicions meteorològiques adverses.

La directora general de Prevenció d’Incendis Forestals, Delia Álvarez Alonso, ha signat la nova orde que permet reprendre la realització de cremes de marges de cultiu o de restes agrícoles o forestals, així com la crema de canyars, canyissers o matolls en els terrenys forestals, en els contigus o amb una proximitat menor de 500 metres d'aquells, sempre que el nivell de preemergència per risc d'incendis forestals siga 1.

A més, la resolució, que ja ha entrat en vigor, apunta que s'ha de mantindre l'horari de cremes entre l'eixida del sol i les 13:30 hores, moment en què la crema deu estar totalment extingida. I es recorda que està prohibida la realització de cremes agrícoles en el període que comprén les vacances de Pasqua, des del Dijous Sant, dia 29 de març, fins al dilluns 9 d’abril, Sant Vicent, ambdós inclosos.

 

31 de gener de 2018