Ajuntament de Faura

INTENSITAT DELS CAMPS ELECTROMAGNÈTICS

fb


S'han realitzat medicions als voltants de la línea d'alta tensió que creua el poble.

Ahir, dilluns, tornàrem a medir la intensitat del camp electromagnètic als voltants de la línea d'alta tensió que creua el poble i en altres llocsl del terme municipal. Al final d'aquesta notícia, publiquem unes fotografies de les diferents medicions i, si vols descarregar-te un xicotet fullet del Col·legi Oficial de Físics amb informació resumida sobre els camps electromagnètics,  clica ACÍ.

El valor màxim d'exposició recomanat per la Unió Europea és de 100 nT. El valor màxim que s'ha detectat just baix de la línia és de 0,5 nT. A les vivendes al seu costat ja és de 0,15 nT, al carrer Rubau 0,025 nT. A les fotografies es troben els diferents valors.

Des de l'aprovació del PGOU està contemplat que estes línies, que estan ahí des de finals dels anys 40, han de soterrar-se o desplaçar-se amb l'obertura a càrrec a les noves unitats d'execució urbanístiques.

Tota aquella persona interessada en què la pròxima medició es faça dins de sa casa, pot comunicar-ho a l'Ajuntament. Contactarem amb ella quan es vaja a realitzar.