Ajuntament de Faura

EXPOSICIÓ 'Nosaltres les escriptores. Valencianes en el temps'

fb


Esta mostra recull el treball i la biografia de 450 autores valencianes.

Fins al 9 d'octubre la Biblioteca acull la mostra "Nosaltres les escriptores. Valencianes en el temps". Es pot visitar de dilluns a divendres de 16.30 a 20.30 h, i dimarts de 9 a 12 h.

Aquesta exposició té com a objectiu donar visibilitat a les escriptores valencianes que des de Sor Isabel de Villena fins a l'actualitat han escrit en el nostre territori, referent d'una forma senzilla els relats de vida de les dones que han conformat la nostra tradició literària. A més, l'exposició posa un especial èmfasi sobre les autores que escriuen en valencià, perquè pateixen una doble, i de vegades, triple invisibilització: per raó de sexe, llengua i territori.

L'exposició presenta un catàleg de 450 escriptores valencianes documentades fins ara. No s'exclou a cap, ni pel génere ni per la llengua amb la intenció d'incorporar, en la mesura que siga possible, altres que s'han d'anar recuperant de l'oblit fins aconseguir el reconeixement públic de les nostres escriptores.

"Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps" és una exposició itinerant comissariada per Manola Roig i Rosa Roig i organitzada per la Fundació pel llibre i la Lectura (FULL) amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.

 

 

22 de setembre de 2017