Ajuntament de Faura

FAURA IMPULSA UNA CAMPANYA DIRIGIDA ALS PROPIETARIS DE GOSSOS

fb


L'Ajuntament recorda que ja disposa d'un parc caní a Quémalo, on els animals poden passejar sense causar molèsties a la resta de persones.

Amb l'objectiu principal d'eradicar el problema dels excrements dels gossos a la via pública, l'Ajuntament de Faura ha llançat una campanya que pretén conscienciar als propietaris sobre la necessitat de recollir les deposicions d'estos. Així, al·ludint a què "la teua mascota és la teua responsabilitat", s'han distribuït uns fullets, on, a més, es recorden diverses mesures obligatòries que s'han d'adoptar, com ara, identificar al gos amb un chip abans dels tres mesos d'edat o un mes a partir de l'adquisició o inscriure al cens municipal d'animals de companyia als que tenen més de tres mesos d'edat. L'incompliment d'esta última indicació suposa una falta lleu.

La campanya també recorda que per als gossos potencialment perillosos s'ha de demanar una llicència de tinença i conducció a l'Ajuntament. El propietari que no la sol·licite s'enfronta a una sanció d'entre 2.000 i 15.000 euros per incórrer en una falta molt greu, segons la normativa autonòmica i estatal.

Quant al problema dels excrements “es considera una qüestió de salut pública en tota regla, ja que són una font de gèrmens de tot tipus que poden afectar tant als altres gossos com a les persones. A més, un carrer brut d'excrements ofereix una imatge pèssima del poble”. El civisme és cosa de tots, i és necessària la col·laboració de tots  per a fer un poble més net. Davant d'esta situació, s'insta als propietaris de gossos a arreplegar les deposicions, per a la qual cosa, l'Ajuntament posa a la seua disposició a l'edifici municipal bosses de plàstic.

També es recorda que ja està obert el Parc dels Gossos ubicat a Quémalo, on els animals poden passejar sense causar problemes a la resta de persones. I, en el cas de portar-lo pel carrer, s'incideix en què s'ha de portar amb la seua corretja per evitar molèsties als altres vianants.

  • Per a descarregar el fullet punxa sobre la imatge

 

 14 de gener de 2016