Ajuntament de Faura

PROJECTE CONTA'M UN CONTE

 

La classe de Primària de 4 anys del Col·legi Sant Vicent Ferrer participa en el projecte Conta’m un conte.

Conta'm un conte és un projecte cooperatiu en internet que consisteix en la  recreació d’un conte, i es basa en la importància de crear en les xiquetes i xiquets, des de molt menuts, en la idea que l’ordinador és un mitjà de comunicació, on donar-se a conèixer, conèixer altres companyes i companys i poder realitzar un treball en comú.
 
El projecte està coordinat per professors del col·legi Juan Carlos I d’Almenara. Els alumnes usen diverses tècniques creatives i diferents llenguatges, com el dibuix, la música, l'expressió oral i l'expressió escrita per a crear el seu propi conte. A més, aprenen valors com l’amistat, la cooperació o la convivència. Conta’m un conte es pot seguir en la xarxa http://rondinetailleugera.com/Faura.htm
 
Els altres col·legis que hi participen són: CEIP Juan Carlos I d’Almenara (escola coordinadora), CEIP Jaume I de Castelló, CEIP Villar Palasí de Sagunt, CEIP Maestro Tarazona del Port de Sagunt i el Centre Rural Agrupat (CRA) de Quart-Benavites.
 
El projecte arranca el 2005 a partir de la recuperació del conte col·lectiu Rondineta i Lleugera escrit pels alumnes de l’Escola Puig de l’Esparraguera pels anys 70 i que fou Premi Crítica Serra d’Or de literatura infantil al 1976.
 
El passat divendres 15 de juny, al pavelló multiús es va fer la trobada anual on van asssistir els 400 alumnes de les 6 escoles públiques de Castelló i València que participen la projecte.