Ajuntament de Faura

HISTRIA, PROJECTES I ACTIVITATS


E
l Centre Cultural Excursionista La Vall de Segó, va nàixer en la tardor de l’any 2002, per les inquietuds d'una gent amant de la natura, interessada a fer activitats els cap de setmana diferents a les quotidianes (senderisme, trecking, esquí, barranquisme, escalada,etc.), és a dir, disposar d’una alternativa per a conéixer més a prop els nostres pobles i el seu entorn.
 
El funcionament del Centre és molt participatiu, cada membre s'encarrega d'organitzar una eixida diferent i també fa les funcions de guia, així com les escapades a la neu o a fer barrancs.
 
També cal destacar que és el primer centre esportiu d'aquestes característiques que s'ha creat a La Vall de Segó, aglutinant a gent de tots els pobles de les Valls així com a gent de Sagunt, Almenara, etc. També formen part de la Coordinadora Marxapeu Camp de Morvedre.
 
Els projectes de futur del Centre Excursionista La Vall de Segó, són els següents: repoblació i reforestació de les muntanyes de la Vall de Segó; conservació dels senders; construcció d'un rocòdrom; establiment d'una ruta típica, per a celebrar-la tots els anys i convertir-la en tradicional; eixides els caps de setmana a la muntanya i ampliar la participació amb més gent i amb altres centres.
 
El Centre col.labora activament amb els distints ajuntaments de la comarca en la realització de marxes a Peu i en el dia de la plantada de l’Arbre. Cal destacar les marxes anuals:
  • Pujada nocturna a la Creu.
  • Ruta dels Aljubs a Quart de les Valls
  • Cursa-marxa solidaria a Quart de les Valls.
  • Pel voltant del Terme a Faura
  • Sender de la Rodana a Faura, que compta amb la participació d’un gran nombre de xiquets.