Ajuntament de Faura

Gloria Fuertes - Morera

 Gloria Fuertesva ser una escriptora espanyola, que destacà sobretot en el camp de la poesia.

Els seus poemes barregen un humor proper al surrealisme amb rimes senzilles i recognoscibles, que l'apropen al públic infantil. Va col·laborar en programes televisius també dedicats a la infància, com Un globo, dos globos, tres globos i durant un temps va ser professora convidada a la universitat estatunidenca de Bucknell, impartint classes de literatura espanyola.

A més d'aquesta vessant literària més popular per als infants, la seua poesia per adults no és tan coneguda, però igualment d'interés, el 2013 la cantautora Sílvia Comes reivindica la segona en la seva proposta musical que porta per títol "Fuertes". Disc que no ha vist la llum fins al març del 2014 al festival Barnasants (Sala Luz de Gas).

 

 Morera, gènere d'arbres caducifolis de la família de les moràcies amb fulles dentades, flors en espigues i fruits comestibles anomenats móres.

Les moreres són arbres oriünds de les zones temperades d'Àsia, de grandària petita a mitjana; poden ser monoics o dioics. De ràpid creixement quan són joves, però més lents a mesura que arriben a la maduresa, no solen sobrepassar els 15 m.